-
Coracias garrulus
Flying Roller ::: Photo: Bence Máté -
Falco vespertinus
Saving a fallen nestling ::: Photo: Péter Palatitz -
Coracias garrulus
Roller / Fieldwork / Ringing ::: Photo: András Domján, Béla Tokody, Orsolya Kiss -
Falco vespertinus
Adult male Red-footed falcon with a field vole ::: Photo: Péter Palatitz -
Coracias garrulus
Flying Roller ::: Photo: Bence Máté -
Falco vespertinus
Red-footed falcon eggs in a nest-box ::: Photo: Péter Palatitz -
Coracias garrulus
Roller / Nesting habitat / Baksi-puszta ::: Photo: Béla Tokody -
Falco vespertinus
Adult female Red-footed falcon ::: Photo: Péter Palatitz -
Coracias garrulus
Roller with a grass snake ::: Photo: Bence Máté -
Coracias garrulus
Roller ::: Photo: Bence Máté -
Falco vespertinus
Red-footed falcon brood in a magpie nest ::: Photo: Szabolcs Solt -
Coracias garrulus
Flying Roller ::: Photo: Bence Máté -
Coracias garrulus
Roller / Nesting habitat / Szeri-puszták ::: Photo: Béla Tokody -
Coracias garrulus
Flying Roller ::: Photo: Bence Máté -
Coracias garrulus
Young Rollers in the nest box ::: Photo: Gyula Molnár -
Coracias garrulus
Flying Roller ::: Photo: Bence Máté -
Coracias garrulus
Rollers ::: Photo: Bence Máté -
Coracias garrulus
Roller / Nesting habitat / Szeri-puszták ::: Photo: Béla Tokody -
Coracias garrulus
Mating Rollers ::: Photo: Bence Máté -
Coracias garrulus
Rollers ::: Photo: Bence Máté -
Falco vespertinus
Red-footed falcon eggs and nestlings ::: Photo: Péter Palatitz -
Coracias garrulus
Flying Rollers ::: Photo: Bence Máté -
Falco vespertinus
Red-footed falcon / Fieldwork ::: Photo: Péter Palatitz, Szabolcs Pálfi -
Coracias garrulus
Roller / Nesting habitat / Szeri-puszták ::: Photo: Béla Tokody -
Coracias garrulus
Roller / Fieldwork / Nest box monitoring ::: Photo: Orsolya Kiss, Béla Tokody, András Domján
Seoba
Sive vetruške u postreproduktivnom periodu, od avgusta do oktobra lutaju na gnezdećim teritorijama, ali povremeno se u velikom broju pojavljuju u zapadnoj i severnoj Evropi.
Od sredine avgusta do početka oktobra preko dana se hrane u manjim jatima, ali pre zalaska sunca okuplja se u veća jata i od više hiljada primeraka. Malo znamo o izboru mesta za noćenje, ali često se okupljaju na nekom zabačenom drvetu, u drvoredu ili šumarku. Tradicionalna noćilišta koriste kroz više godina.
Sive vetruške u sptembru i oktobru napuštaju Evropu i u širokom frontu (od blizkog Istoka preko celog Mediterana) lete prema južnim delovima Afrike, gde od novembra do februara provedu zimu na savanama. Sredinom aprila i početkom maja se vraćaju na gnzedilišta.
DOBRI SUSEDI ZAJEDNO STVARAJU BUDUĆNOST
Садржај овог сајта не одражавају званични став Европске уније.
